Seznamte s rafinovanou značkou Vive Maria

Seznamte s rafinovanou značkou Vive Maria

Simone-Franze

Vive Maria je značka dámského spodního prádla, oblečení a doplňků, kterou v roce 1997 založila berlínská návrhářka Simone Franze. V sousedním Německu se těší velké popularitě, ale u nás ji zná málokdo. A to je škoda, protože v sobě kombinuje kvalitu, pohodlí a eleganci.

Inspirována kultovním trhákem

Název značky a částečně i styl byl inspirován kultovním francouzsko-italským westernemViva Maria!“. Snímek se proslavil svůdnými kostýmy, v nichž krásná Brigitte Bardot a Jeanne Moreau dostávají do kolen své filmové partnery i diváky v sálech. 

Náboženství a sex v jednom

Simone vtrhla do světa módy s provokativní kolekcí spodního prádla, v níž spojila nespojitelné. Religiozitu a sex. Na svůdném prádle se objevovaly náboženské obrazy Ježíše a Panny Marie. Ze Simonina pohledu se nejednalo o provokaci, ale o čisté propojení krásy. Díky této nevšední kombinaci se značka proslavila. Získala řadu příznivců a postupně se rozrostla o košilky, župany, trička, šaty, sukně, kabelky… 

Vzory se mění, smysl pro detail zůstává

Náboženské motivy v průběhu let ustoupily do pozadí a nahradily je neutrální puntíky, květy, proužky a zvířecí vzory, ale charakteristické detaily zůstaly. Simone Franz neustále zdobí své modely drobnými mašličkami, výšivkami, krajkami a přívěsky. Neotřelé ozdoby dodávají modelům Vive Maria typický šmrnc.

Pohodlí a elegance v jednom

Simone přivádí na svět v berlínském Charlottenburgu 4 kolekce ročně. V každé z nich kombinuje rafinované střihy, příjemné materiály (modal, viskóza, jersey) a detaily, které zaujmou. Pokud hledáte pohodlné, sofistikované a zároveň elegantní oblečení, zastavte se u nás a vyzkoušejte si něco od Vive Maria. Budete mile překvapeni.