Ekologická odpovědnost a materiály

Stojíme za pomalou módou

Od založení společnosti v roce 2001 značka Blutsgeschwister jedná maximálně udržitelným způsobem. Krok za krokem přechází na suroviny, které jsou maximálně efektivní z hlediska zdrojů a neustále pracuje na ekologičtějších řešeních v celém dodavatelském řetězci. Patří sem také vědomý a zpomalený přístup v procesu vývoje a návrhu. Nesledujeme rychle se měnící módní trendy a vyvíjíme naše oblečení s cílem být nošené co nejdéle a pak Váš oblíbený kousek můžete vyměnit či zase prodat, dát na charitu - to je pomalá móda.

 

Organická bavlna

Naše organická bavlna pochází z kontrolovaného organického pěstování. Její pěstování je šetrnější k lidem a životnímu prostředí a také podporuje udržitelný rozvoj příslušného pěstitelského regionu. Abychom se vyhnuli zbytečným přepravním trasám, získáváme naši organickou bavlnu obvykle z oblasti, kde je zpracována. Pěstuje se podle zásad ekologického zemědělství. Nepoužívají se žádné pesticidy ani geneticky modifikovaná semena a spotřeba vody je výrazně nižší než při pěstování konvenční bavlny.

 

ECOVERO™ od LENZING™

Tento viskózový materiál je v současné době nejekologičtější viskózou, kterou lze vyrobit. Vlákna, která jsou získávána z evropského a udržitelného lesnictví, pocházejí ze dřeva a celulózy. ECOVERO™ od LENZING™ také boduje ve zpracování surovin na finální viskózový materiál: Ve srovnání s konvenční viskózou je spotřeba vody a emise snížena o 50%. Kromě toho lze vlákna v konečném produktu identifikovat 100% jednoznačně.

Naším partnerem je certifikovaný výrobce LENZING™, společnost z Rakouska, která je již více než 80 let lídrem v oblasti výroby přírodních textilií, která šetří zdroje. Není divu, že společnost ECOVERO™ od společnosti LENZING™ získala ekoznačku EU za vysoké standardy ochrany životního prostředí.

 

TENCEL™ Lyocell od LENZING™

TENCEL™ je obchodní značka výrobce LENZING™. Jedná se o přírodní regenerované celulózové vlákno, které je jinak známé jako Lyocell. Podobně jako jeho viskózní sestra se vlákna skládají z obnovitelné suroviny dřeva. K tomu se používají pouze rychle rostoucí druhy stromů z evropských certifikovaných dřevin. V uzavřeném výrobním cyklu, kterému byla rovněž udělena ekoznačka EU za vysoké environmentální standardy, se vlákna vyrábějí s využitím obzvláště malého množství zdrojů. Dobré pro životní prostředí, ale také dobré pro vás: TENCEL™ zaujme svým hedvábným povrchem a je obzvláště šetrný k pokožce. Vlákna Tencel pochází ze stromů, převážně z buku, břízy, eukalyptu. Jejich kácení a zpracování je pod přísným dohledem. Tencel má výborné vlastnosti. Je prodyšný a odvádí vlhkost, takže reguluje teplotu. Snadno se udržuje, barvy na něm jsou zářivé a neopírají se. V létě chladí v zimě hřeje – to je TENCEL.

 

Náš přístup k veganským materiálům

Naše současné kolekce jsou 100% bez živočišných materiálů. Důsledně jsme upustili od používání pravé kožešiny, pravého prachového peří, angory, kašmíru nebo hedvábí. Nechceme v budoucnu zcela vyloučit zpracování vlny, protože vlna má úžasné vlastnosti. Dobré životní podmínky zvířat jsou pro nás zvláště důležité, když pracují. Kromě recyklované vlny se ujistíme, že pochází z kontrolovaného ekologického chovu zvířat.